Clearlight Infraröd Bastu

Det som skiljer Clearlight infraröd bastu från alla andra är kvalité och det så kallad True Infrared II™ teknik.

Clearlight™ infraröd bastu använder den avancerade True Wave II™ heater (värmeelement) som gör Clearlight™ produkter unika och dessutom är tillverkade av material av högsta kvalitet för att garantera en livslång användning och garanti.

Clearlight är kända för de patenterade IR-elementen som har ultra låga elektromagnetisk strålning.

Clearlight True Wave II™ värmesystem är unik och den enda värmesystem som kombinera både carbon värmare (kol) och keramik infravärme. Denna kombination är verkligen en av de bästa man kan få.

Produktinfo, priser mm

Vad är Infraröd teknologi (FIR)?

Infraröd teknologi utformades först av NASA för att ha en värmealstrande handduk på rymdfärder. Japaner har sedan utvecklat tekniken och skapade bl.a. över 150 betydelsefulla patent med denna teknologi under 1977- 1987.

Infrarött ljus är ett begränsat spektra av ljus energi från solen, men på grund av dess längre våglängder kan den inte ses av mänskliga ögon som man kan med t.ex. ultravioletta strålar. Energin som erhålls från solen är mycket viktigt och dessutom nyttigt för alla människor och djur på jorden. En människa kan absorbera dessa strålar på grund av den genomträngande förmågan de har i huden. När strålarna går in genom huden till vävnader, omvandlas de från ljusenergi till värmeenergi i kroppen.

En infraröd bastu beskrivs enklast som en lågtemperatursbastu som ger samma värmekänsla som den värme vi får av solen. Den låga temperaturen, 40-50 grader, gör det möjligt för personer som inte finner sig komfortabla i allt för höga temperaturer att även de kan basta

Strålningsvärmen från infrabastu värmer upp kroppen direkt och inte genom luften. Värmen går på detta vis upp till tre gånger djupare in i kroppen. Infrarött ljus har förmågan att direkt tränga igenom kroppens vävnader till ett djup av 4-5 cm.

Men det är viktigt att IR-elementen har ultra låga elektromagnetisk (EMF) strålning.

Ring oss gärna om prisuppgifter mm…